Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Életértelmező 9.

2008.09.22

Körülbelül hét éves lehettem, mikor elsőnek úgy éreztem, hogy nem bírom tovább. Anyám temetését ünnepeltük, azt, hogy milyen kényelmes koporsót sikerült neki vennünk, méghozzá akciósan! A keserű boldogságtól izzadt a szemem. A könnyeim elmosták ezt a világot, s mikor újra megpróbáltam látni, már cukorból volt a valóság. A koporsó fája étcsokivá lett, szőke haja selyemcukorrá, a gyászolók húsvéti csoki nyulakká vedlettek át. Egyedül csak apám különcködött és gumimaci alakot öltött. Talán azért, mert így bármit is mondtam neki, az visszapattant róla. Ami engem illet, én málnafagyi akartam lenni, de az már elfogyott, s képtelen voltam az eperízesítésűvel beérni. Élveztem a kialakult helyzetet...körülbelül 10 éven át. Hiszen ki ne csodálná meg a füvet, ha marcipánból van, ki ne ízlelné meg a fákat, mikor a vattacukor olyan édes, ki ne hemperegne a földön, mikor az reszelt csoki, ki ne mászná meg a teljes mogyoródarabokat tartalmazó helyeket, ki ne szállna együtt a habcsók vadludakkal, ki ne...ki ne mond!
Ez az egész világ gyönyörködtet! Elvarázsol...még le nem jár a szavatossági ideje. Apám temetése volt az a nap, mikor mindez terhessé vált. Rájöttem, hogy kávé ízűt pisilek, keksztekercset sz*rok és ...mily meglepő, de málnaízűt menstruálok. Undorító! Úgy döntöttem, hogy kinyitom a szemem, s visszatérek a valóságba . Ennél szörnyűbb úgy sem lehet!
Próbálkoztam! Elsőnek csak félénken pislákoltam, majd hírtelen tágra nyílt szemekkel forogtam körbe...de nem láttam semmi újat. Az átlag emberek Földjén is megromlott minden. Az ő létüket is penész fedte el, a fehér süteménykrém pedig megsárgult. A legrosszabb mégis az a felismerés, hogy itt is vannak falak. Belülről igaz tejszínhabbal párnázottak, de a külsejükön olvadt csoki folydogál. Aki nincs tisztában azzal, hogy ez csak akkor lehetséges, ha megfelelő hőfokra van melegítve, bizony megégetheti magát, ha esetleg menekülni próbálna. Viszont az okosabbik része, mint én is , leül egy kiálló sziklára, s tenyerébe hajtja fejét, miközben azért imádkozik a mentolos cukorka szívű istenhez, hogy ne legyen....cukorbeteg. Az egyoldalú, s unalmas táplálkozás hosszabb halál, s a mai embert, csak ez képes lázba hozni." nem elég hosszú az élet"- De igen. Csak nem elég széles, mivel nem született ő sem rétestésztának...........

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.