Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi lett volna, ha..???

2009.02.21

  

Kép

 

Mikor esténként álomba sírtam magam, mindig arra gondoltam, hogy azért nem veszi észre, hogy szeretem, mert nem akarja. Ha beismerné, rájönne, hogy valaki olyannak tetszik, aki addig csak barát volt, akire nem tud lányként tekinteni. Mindig azt gondoltam, jobb is így, hogy nem tudja, mert így lehet, hogy jobb ember lett. Jobb ember lett, mert megismert másokat, szeretett másokat. De mi lett volna, ha akkor beugrok a párnák közé és elveszek a karjaiban?

Ahányszor csak levelet írtam, mindig magam elé képzeltem egy kis szemüveges valakit. Arra gondoltam, egyszer talán együtt öregszünk meg. Bebeszéltem magamnak, hogy úgy is szerethetek valakit, ha nem is láttam még soha. Szerethettem a betűit, szerethettem a szavait és érzelmes mondatait. Szerethettem a hangját és a humorát. De mikor eljött, nem olyan volt, mint vártam. Két év várakozás csalódással ért véget. Mégsem volt ez szerelem? De aztán a nap végére újra előjött bennem mindaz, amikért szerettem. Elkeseredésemben az utolsó pillanatban csúszott ki a számon… és a vonat kigördült, már túl késő volt, hogy leszálljon. Csak halkan suttogtam aztán szomorúan elrohantam. Hangya.. Mi lett volna, ha akkor hamarabb kimondom, vagy ő mondja hamarabb?

Számtalan, órákig tartó beszélgetés után sem untam még rá. Vele megoszthattam a bánatomat, és örömömet. Bár bölcsebbek szavai szerint csak azért kedvelem, mert mindig ott van, ha kell. Én nem értek egyet vele, mert ahányszor telefonon beszéltünk, vagy ahányszor kameráztunk, mindig azt kívántam bár tényleg itt lenne. Néha még most is ezt kívánom. Bár itt lett volna! S talán minden más lenne. Mi lett volna, ha régen én elmegyek hozzá, vagy ő jön el hozzám?

S most, minden veszekedés utána arra gondolok, mi szól mellette, s ellene. Mi szól amellett, hogy együtt maradjunk? Az érzésnek elégnek kellene lennie, de talán neked nem elég. Nem elég, hisz a félelmed nagyobb. Az igaz szeretet bátor, s vakmerő. De nem is önző, mint az enyém. Vajon mi lesz most, mikor épp a döntés előtt állunk? Választások befolyásolják egész életünket, de mi van ha rosszul választunk? Utána mindig csak azon gondolkozunk, mit rontottunk el, mikor mit tettünk rosszul, s mi lett volna, ha…?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.