Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Legalább veled lehettem

2008.11.22
Göndör fürtök, füstös levegő és éhes csókok. Az idő megállni látszik. Szívdobbanásnyi ritmus, a zene dobog ereimben. Lecsukódó szemem fel-felpattan, figyelő tekintetek surrannak át a táncparketten. Én csak egy szempárt kutatok, azt, amelyik nem engem figyel. Szomorúan és magányosan mered maga elé, s kezében egy üveget tanulmányoz, mintha a világ legérdekesebb dolga lenne.
Egyet ugrunk, s kezünk a magasba lendül. Egységként a közös ismeretlenség remeg, mint a könnyek a szememben, melyek kicsordulni készülnek. Értetlenül legenk az egységgel, nem tudom abbahagyjam azt, ami végre kikapcsol, vagy menjek oda hozzá, ragadjam meg s vigyem el innen messze?
Bűzös kacaj és hányásszagú nyerítés töri meg az este csöndjét. Fekete arcok néznek rám a kivilágított járdán. Dideregve szaladok mellette, s csak azon jár az eszem, mi miért nem olyanok vagyunk, mint a többi pár? Miben térünk el mi, hogy olyan különös ez a kapcsolat? Fáradt, tompa lépések egy kemény bőrtalp alól és meleg kezek érintése, s tudom biztonságban vagyok. Gyötrődésem sorát kérdéssel akasztom meg:
- Nagyon rossz volt?Kép
MIre a válasz:
- Nem,, legalább veled lehettem.
Egészen ezekig a napokig gondolkodtam azon, talán jobb lenne nekünk egymás nélkül. Talán csak fellángolás és azért nem megy minden úgy, mint másoknak. A plátói szerelem, mely sosem teljesül be. Vártam azokat az emlékezetes romantikus pillanatokat, melyeket sosem felejtek majd el. De időközben rájöttem, mindegy lenne mennyibe kerül, milyen kényelmes, a lényeg csak ő lenne és az, hogy vele vagyok. Nem lenne jó nélküle, egyáltalán nem. ha akarata ellenére eljön velem egy olyan helyre, ahova elvei miatt réges-rég nem lépett be, én miért ne tenném meg ugyanezt érte? Réges-rég kiléptem a szakadékból, remélve, hogy többet nem zúgok a mélyére. Többet nem csalódok, s másokra való irígykedésemnek is véget vethetek. De most, csak azért, hogy vele leheseek akár a szakadék mélyére is vetném magam. Kínok ezreit élném át egy cseppnyi boldogságért, mert már tudom, hogy fontos vagyok neki. Érzem, ha átölel, ha megcsókol, s ha csak rám néz. Inkább az örökvárakozásban legyen egy kis remény a találkozásra, mint a remény nélküliség. Nem az ajándékok nyerik el egy lány szívét, hanem a fiú, akit szeret.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.