Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Panel csoda

2008.09.21

Gyönyörű idő van, úgy gondolom megéri kimenni kicsit sétálni. Átöltözök, megtisztelem ennyivel kicsin városom. Talpig díszben lépek ki az ajtón, majd behúzom magam után és kulcsra zárom. Kutya ugatást és gyerek sírást hallok. Aztán rájövök, nem én vagyok őrült, hogy hangot hallok.Kép
Jajj, csak a szomszédok!
Szökkenek egyet-kettőt s máris ott vagyok a liftnél. Hehe, gyorsabb voltam. - gondolom, mikor a lift hívógombját ez egyszer gyorsabban sikerül benyomnom, mint a három szinttel allattam várakozónak. Kis tatyómban kotorászva múlatom az időt, s közben azon morfondírozok, hová tűnt a zsepim. Néha olyanok a táskák, mint egy féreglyuk az űrben: mindent elnyelnek! Elalszik végre a zöld lámpácska, felért a lift. Én meg, ahelyett hogy beszállnék, azon gondolkozok, ki véshette az ajtóra: Fuck!
Rövid töprengésemen hamar túl tettem magam és beszálltam a felvonóba. Recsegve záródik a fémtákolmány ajtaja, s benyomom az "F" betűs gombot. 9 emelet, ohh Istenem, ennyi időt elpazarolni liftezésre.. aztán eszembe jut a 9. menyország kifejezés és irónikusnak tűnik már az egész herce-hurca. Kb. 2 emeletet mehetett, mikor a már egyébként se jó hangokkal küszködve tekergő forgók megadták magukat, s a lift leállt. Nyitnám ki az ajtót, de beragadt az átokverte. Király, most itt kell maradnom a kutyapisiszagú szőnyegen állva és néznem az égés foltokat a lift falán közvetlen a köpet foltja és a Erotik Shop hírdetése között? A nyom arról a tűzről tanuskodik, ami nem rég keletkezett. Új szomszédok költöztek be, s a nem éppen könnyűnek tűnő becsomagolt ágyaikat ezen szállították. A túlterhelt szállítóeszköz a forrú nyárban eddig tűrte az emberi kínzást, de most feladta. A hibaelhárítás egy hete tart már, de hogy még most se jó a lift, hát az ész megáll. Most nyomnám a vészcsengőt, de a lift épphogy megérezte mozdulatomat a gombok felé s újra elindult. Csak épp nem jó irányban. Újra fent vagyok a 9.-en, kiszállok s végül úgy döntök inkább nem megyek sehova, ha 9 emeletet kell gyalogolnom még mielőtt kiérek a szabad levegőre.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.